Nagy dobásra készül a vidéki nagyváros: mutatjuk, milyen programokkal várják a látogatókat júliusban

MTI   
  Megosztom
Nagy dobásra készül a vidéki nagyváros: mutatjuk, milyen programokkal várják a látogatókat júliusban

A kisvasút napját ünneplik július második szombatján a debreceni vidámparkban - jelentették be a szervezők az egyik vasúti kocsiban tartott sajtótájékoztatón kedden, megjegyezve, hogy a jövő hétvégén kétnapos programsorozatot kínálnak a látogatóknak.


 

Király István, a park műszaki igazgatója emlékeztetett rá, hogy Magyarország egyetlen klasszikus vidámparkja, akkor Lúdas Matyi vidámpark néven, 1960-ban nyitotta meg kapuit, és azóta működik folyamatosan az egykori úttörővasút, a mai kisvasút.

Az 1,1 kilométer hosszú, 760 milliméteres nyomtávú pályán közlekedő vasút mozdonyát és négy kocsiját az elmúlt években felújították, most azt tervezik, hogy a régi dieselmeghajtású mozdonyt elektromosra cserélik

- tette hozzá a szakember.

Király István elmondta: a vidámparki vasút egy kört tesz meg a park erdei területén, és a kocsikból a vadaskert állatait is megtekintheti az érdeklődők. A programok közül Kardos Ilona szervező kiemelte: július 23-án és 24-én tematikus programokkal is várják a látogatókat.

Bemutatják a kisvasút múltját, lesz vasútmodell-kiállítás, interaktív terepasztal, kisvasútmakettek bemutatója. A nosztalgikus hangulatról kipróbálható rádióamatőr-állomás, úttörővasutas fotópont, kerékpár-különlegességek kiállítása gondoskodik, a legkisebbeket pedig a Szöszmötölő kreatív kuckóban várják

- ismertette Kardos Ilona.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

debrecen

kisvasút

vidámpark