Brutális felhozatallal jelentkezik a Zempléni Fesztivál: ötszáz előadóművészt hívtak meg a tíznapos bulira

MTI   
  Megosztom
Brutális felhozatallal jelentkezik a Zempléni Fesztivál: ötszáz előadóművészt hívtak meg a tíznapos bulira

Augusztus 9. és 19. között rendezik meg a Zempléni Fesztivált, a mintegy 500 fellépővel megvalósuló programot a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) több mint százmillió forinttal támogatja - jelentették be a szervezők csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mezőzomboron tartott sajtótájékoztatón.

Hörcsik Richárd, az Abaúj-zempléni térség országgyűlési képviselője azt mondta, szerdán este született meg a döntés arról, hogy a kulturális tárca ebben az évben is segíti a harminchárom éves múlttal bíró összművészeti fesztivált. Hozzátette, számos helyben működő vállalat is fontosnak tartotta a tíz napos programsorozatot, a cégek anyagilag is hozzájárultak a fesztiválhoz. Hollerung Gábor fesztiváligazgató, művészeti vezető elmondta, hogy az idén húsz település negyven helyszínén mintegy ötszáz fellépő művésszel várják a látogatókat.

Balog József zongoraművésszel közös koncertjükön Gershwin Kék rapszódiáját, Weiner Falusi lakodalmát és Sztravinszkij Tűzmadár-szvitjét mutatják be. A tíznapos programsorozatban a klasszikus zene mellett nép- és világzenével, kamara- és táncprodukciókkal, valamint gyermekeknek szóló előadásokkal várják a vendégeket. Lesz többek között Frank Sinatra életét bemutató monodráma, zenés istentisztelet és kóruskoncert is - ez utóbbit egy Tajvanból érkező kórus adja.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zempléni fesztivál

zemplén

szórakozás

zene

koncertek

komolyzene