Elindult az ország leglátványosabb fesztiválja: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult az ország leglátványosabb fesztiválja: mutatjuk a részleteket

A Zsolnay Fényfesztivál immár nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit Pécsett a fény és művészet szerelmesei előtt július 4-én éjjel.

Az ország egyetlen fényfesztiválja nem csupán egy látványos esemény, hanem egy olyan különleges ünnep, amely összekapcsolja a művészetet, a technológiát és a közösségi élményt. Az éjszakai égbolt alatt Pécs történelmi belvárosa fényárba borult, a Fény Útja 20 állomásán lenyűgöző fényinstallációk, fényfestések és interaktív művészeti projektek várták a látogatókat. A hazai és nemzetközi művészek alkotásainak mindegyike a fény különleges erejét és szépségét mutatta be.

A legtöbben a Zsolnay Light Art Video Mapping Versenyre voltak kíváncsiak, aminek keretében a világ legjobb fényfestői mutatták be 3D-s alkotásaikat a Székesegyház homlokzatán. A közönségszavazás már el is indult az alábbi linken: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/szavazas

A fesztivál különlegessége az a számos kísérőprogram is, amely a látogatók számára kínál kulturális és szórakoztató élményeket. Zenei koncertek, utcaszínházi előadások, performanszok, újcirkuszi bemutatók és művészeti workshopok színesítik a programot.

Pénteken már délelőtt elindulnak a kísérőprogramok, este 21.30-tól pedig ismét fényárba borul a város. A fesztivál vasárnap éjjel zárul.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fesztivál

program

pécs