Bombasikerrel zárult a pécsi Zsolnay Fesztivál: több mint százezer látogatót csábítottak a városba

MTI   
  Megosztom
Bombasikerrel zárult a pécsi Zsolnay Fesztivál: több mint százezer látogatót csábítottak a városba

Több mint százezer érdeklődőt vonzott a július 4. és 7. között lezajlott Zsolnay Fényfesztivál Pécsen - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nkft. hétfőn az MTI-t. A nyolcadik alkalommal megrendezett, több mint száz programot magában foglaló négynapos esemény idén is "varázslatos fényalkotásokkal öltöztette új ruhába a város tereit és épületeit". A rendezvénynek köszönhetően megteltek Pécs szálláshelyei; érkeztek látogatók többek között Marokkóból, Japánból, Kolumbiából is - írták közleményükben a szervezők.

Az "ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiváljának" központi látványossága ezúttal is a Zsolnay Light Art verseny volt, amelynek keretében öt világhírű fényművész mutatta be a Rubik kocka témája köré készített alkotásait a pécsi székesegyházra vetítve. A közönségszavazatok alapján a győztes a német Jonas Denzel Chromatic Fusion című alkotása lett.

Több helyszínen interaktív látványosságokkal is találkozhattak az érdeklődők, akik így maguk is az élmény aktív részeseivé válhattak: a főtéri dzsáminál saját maguk fényenergiáját küldhették fel a kupola aranyló fénybolygójába, míg a Cella Septichora Látogatóközpontban kézmozdulataikkal fényt varázsolhattak egy holografikus vászonra.

A rendezvényen nemzetközi és hazai fényművészek is bemutatkoztak: a Kodály Központba egy japán művész álmodott lézer show-t, a Zsolnay Negyedben spanyol, a belvárosban francia alkotó munkájával találkozhattak a látogatók. A fesztivál nemcsak fényélményeket kínált. Nappal utcaszínházi és újcirkuszi produkciókkal, fénybütyköldével, esténként koncertekkel, DJ szettekkel várták a látogatókat - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pécs

zsolnay kulturális negyed

zsolnay

szórakozás

fesztivál