Közeleg a határidő: eddig lehet már csak jelentkezni a népszerű énekversenyre

MTI   
  Megosztom
Közeleg a határidő: eddig lehet már csak jelentkezni a népszerű énekversenyre

Augusztus 15-ig várják az énekesek jelentkezését a Szlovákiai Civil Becsületrend által szervezett Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyre opera, operett és musical kategóriában.

A Házy Erzsébet Pozsonyból indulva a 20. század egyik legjelentősebb magyar opera- és operetténekesévé vált. Pályáját a Magyar Rádió énekkarában kezdte, a Magyar Állami Operaházban 1951-ben mutatkozott be Verdi Rigolettójában.

A versenyre a tehetségkutató honlapjáról letöltött, géppel kitöltött jelentkezési lappal, a szcivilb2015@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Az énekesek öt számmal nevezhetnek, amelyből egyet a válogató során, egyet a középdöntőben, egyet pedig - a zsűri választása alapján - a döntőben kell előadniuk.

Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik 200 eurós jutalomban részesül. A legjobb énekes a megmérettetés fődíjaként egy koncert keretében bemutatkozhat Dunakeszin, Pozsonyban és Somorján, valamint Olaszországban, Sienában és Monteriggioniban is.

A Magyar Művészeti Akadémia is hozzájárul az énekesek támogatásához: elismerő oklevelet, valamint 300 és 200 ezer forint pénzdíjat adományoz egy-egy jelentkezőnek. Ezen felül a legjobb tenoristának átadják a Fülöp Attila Emlékdíjat - áll a közleményben.

Az énekverseny létrejöttét és lebonyolítását támogatja a Bethlen Gábor Alap mellett a Kultminor, Nyitra megye Önkormányzata, a CEF - Central European Foundation, az MMA, a Rotary International, a pozsonyi Liszt Intézet és Érsekújvár Önkormányzata.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

ének

verseny

jelentkezés