Különleges karnevállal készül a vidéki város: ezt kár lenne kihagyni

MTI   
  Megosztom
Különleges karnevállal készül a vidéki város: ezt kár lenne kihagyni

Nyolc kiemelt és 22 kísérő helyszínen 388 programelemet felkínálva rendezik meg idén augusztus 22-25. között a XXIII. Savaria Történelmi Karnevált - közölték keddi szombathelyi sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Nemény András, Szombathely polgármestere az egyik fő karneváli helyszínen, a Történelmi Témaparkban tartott eseményen úgy fogalmazott: a karnevál igazi közösségi élmény, amelyet a városban élő közösségek hoznak létre, összefognak egymással a helyi civil szervezetek, a különböző cégek, az egyházak, és természetesen részt vállal a szervezésben a város önkormányzata is.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a főtéri Fórum színpadon idén a sztárfellépők a Punnay Massif, az Európa Kiadó és az Irie Maffia lesznek.

A karnevál csúcspontja idén is a pénteken és szombaton este hét órakor kezdődő jelmezes fáklyás felvonulás lesz, amely Savaria, Szombathely történelmének főbb állomásait, meghatározó eseményeit idézi fel több száz jelmezes résztvevővel.

Kiemelte, hogy a Történelmi Témapark ismét az ott állomásozó római légiók összecsapásaitól lesz hangos, csütörtök este a sokak által kedvelt tüzes játék kínál látványosságot, de gasztronómiai és zenei élményekkel is várja az érdeklődőket a Borok utcája és a Sörtér, kinyit a Művészetek utcája, a Folk udvar, a Zsinagóga udvar és hastánc-bemutatókat tartanak a Keleti udvarban. Gyermekprogramokkal várják a családokat a Kalandvárban és a Gayer-parkban, amely esténként Thália kertjévé alakul át, ahol felnőtteknek szóló kamaraszínházi előadások lesznek.

Sosztarits Ottó, az Iseum Savariense igazgatóhelyettese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Iseumban az Ízisz-kultuszhoz kapcsolódó szertartások megismerésén túl sétát lehet tenni a kertben és az állandó kiállításban az ókori istenek kedves gyümölcsei között. A tárlatvezetés után gyümölcsökből készült ételekből tartanak kóstolót.

M. Kapornaki Rita, a Weöres Sándor Színház művészeti titkára beszámolt arról, hogy a Karneválszínház előadásait ebben az évben is a vármegyeháza udvarán tartják, a nézőket Szórakoztató Szupergála címmel invitálják történelmi utazásra, amelyben a legtöbb szó a múltról esik majd, de foglalkoznak benne a jelennel, sőt a város jövőjével is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

karnevál

szombathely

program