Ilyet is ritkán látni Magyarországon: először rendeznek ralikrosszban világbajnoki futamot idehaza

MTI   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: először rendeznek ralikrosszban világbajnoki futamot idehaza

Először rendeznek Magyarországon ralikrossz világbajnoki futamot július 27-28-án a Nyirád Racing Centerben, ahol azon a hétvégén az Európa-bajnokság mezőnye is rajthoz áll, és az eseményen négy kategóriában 17 magyar pilóta indul.

A világ- és Európa-bajnoki futam programját ismertető sajtótájékoztatón Gyuris Orsolya főszervező elmondta: évről évre magasabb célokat tűznek ki maguk elé, az előző két év sikeres Eb-futamrendezését követően idén bekapcsolódnak a legmagasabb szintű ralikrossz versenysorozatba is. Nyirádon nagy hangsúlyt fordítanak a nézői biztonságra, ezért családokat is várnak a versenyre.

A programokról Gyuris Orsolya elmondta: már a versenyhétvégét megelőző csütörtökön este fél hatra a tapolcai főtérre várják a szurkolókat, ahol a megnyitón találkozhatnak az autókkal és a versenyzőkkel.

Pénteken a pályán szakmai napot tartanak, szombaton és vasárnap pedig egyaránt reggel fél kilenctől késő délutánig tartanak a versenyek. Duplafutam lesz, ami azt jelenti, hogy a világbajnoki mezőnynek mindkét nap előfutamai és döntői is lesznek - ismertette.

Az RX3-as kategóriában Voklswagen Polóval induló Végh Tamásnak bakancslistás terve volt, hogy részt vegyen egy Európa-bajnoki futamon. Mint mondta: célja a tisztes helytállás, szeretne döntőbe jutni, de az elődöntővel sem lenne elégedetlen. A kategóriában szintén VW Polóval versenyző Körmöczi Balázs ugyancsak dobogós célokkal vág neki a versenynek, hangsúlyozta: a pálya ismerete és a szurkolók biztatása minden bizonnyal segíti majd ebben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

rali

autó

verseny