3 az 1-ben: film, zene és Balaton, kell ennél több?! Augusztusban startol a különleges fesztivál

MTI   
  Megosztom
3 az 1-ben: film, zene és Balaton, kell ennél több?! Augusztusban startol a különleges fesztivál

Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek – áll a szervezők közleményében.


 

A fesztivál mottója idén is „Ahol a képzelet és a zene találkozik”, az exkluzív helyszínt mindkét esti koncerthez a Balatonalmádi XVIII. századi jezsuita épületegyütteséhez tartozó Kerényi Imre Kult Magtár szolgáltatja. A fesztivál első napján, augusztus 9-én pénteken a Fool Moon együttes Vocal Recall című filmes acapella-estjét és a Hot Jazz Band koncertjét hallgathatják meg a filmek és a zene szerelmesei. Az acapella-formáció tagjai saját gyermekkoruk kedvenc filmjeinek zenéi által idézik meg a 80-as-90-es évek legnagyobb filmsikereit, mint a Neverending Story, a Koktél, a Flashdance vagy a Bud Spencer-Terence Hill filmek betétdalai, míg az esti koncert a big bandtől megszokott módon a békebeli magyar filmek játékos és lélekkel teli hangulatát – Meseautó, Mindig az a perc, Halló Irén, Mézga Géza – hozza el Balatonalmádiba.

10-én szombaton Kalmus Felícián csellóművész új, Moovienight című műsorában filmtörténeti klasszikusokat dolgoz fel a Casablancától egészen a legújabb James Bond film betétdaláig. Ugyanezen a napon az óbudai Danubia Zenekar fellépésén a legmonumentálisabb film-viláslágerek – mint az Egy asszony illata, a Star Treck főcímdala, a Macskajaj zenéje, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat főtémája szólalnak meg szimfonikus hangszerelésben.

11-én vasárnap Alpár Balázs zeneszerző együttese, a Fugato Orchestra betekintést kínál a nézőknek a filmes kulisszák mögé. Zenekaruk interaktív estjén eljátssza és megmutatja, hogyan illeszkedik a zene a filmes miliőbe, hogyan képes érzelmeket közvetíteni, képviselni vagy felnagyítani a film által keltett hatást. A kamarazenekari formáció ismert filmes dallamokból és Alpár Balázs saját szerzeményeiből válogat. A fesztivál záróeseménye a jövőre 30 éves Isis Big Band Showtime című koncert-show-ja lesz, akik olyan ikonikus előadók film-betétdalait adják elő, mint Tina Turner, Elton John, Michael Buble, Natalie Cole, Adele, Stevie Wonder, a Guns ’N’ Roses, az Aerosmith vagy éppen Loui Armstrong.

Mindhárom napon lesz filmes utcazene: az Erzsébet Ligetben és a Pannónia Kulturális Központ előtti téren Balatonfüred Városi Koncert Fúvószenekara, a Zalai Balaton-part Koncertfúvószenekar és a Pomázi Tűzoltózenekar idéz meg filmes slágereket a kedvcsináló ingyenes szabadtéri koncerteken

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

film

zene

balaton

programajánló