Fürdőzési kisokos: ezt semmiképp ne tedd, ha medencében csobbannál

HelloVidék   
  Megosztom
Fürdőzési kisokos: ezt semmiképp ne tedd, ha medencében csobbannál

Csobbanásra fel! Fürdőzési kisokosunkkal biztonságosan élvezhetjük a medencék hűsét. Pár egyszerű praktikával és az egymásra való odafigyeléssel a kikapcsolódás garantált - írja posztjában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Egy képes összefoglalóban szedték össze, mire érdemes figyelni, ha medencében csobbanunk, illetve mit kell tudni a gyógy- és termálvízes medencékről.

Milyen a hazai természetes fürdővizek állapota?

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) az Európai Unió minősítési rendszere alapján értékelte a hazai természetes fürdővizek minőségét. A strandok minősítése az európai uniós követelményeknek megfelelően négy év teljes adatsora alapján készült. A 2020-2023 évi adatok alapján a minősített hazai természetes fürdővizek 94%-a jó vagy kiváló.

Hazánkban 2023-ban 283 természetes fürdővizet tartottak nyilván. Ezek közül 177 kapott kiváló, 52 jó és 10 tűrhető minősítést. Kifogásolt kategóriába 6 strand

Az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű tavaink ‒ Balaton, Tisza-tó, Velencei-tó ‒ mellett található természetes fürdőhelyek többsége továbbra is kiváló besorolású.

A 28 nem besorolható fürdőhely többsége olyan új strand, amely még nem rendelkezik a minősítéshez szükséges teljes adatsorral, de vizüket szintén folyamatosan ellenőrzik a szakemberek. Néhány strand pedig nem üzemelt a 2023. évi szezonban (pl. építési munkálatok miatt), ezért nem kapott minősítést.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medence

termálfürdő

gyógyfürdő

nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ