Indul a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túra: ezt jó, ha tudod a jelentkezésről

HelloVidék   
  Megosztom
Indul a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túra: ezt jó, ha tudod a jelentkezésről

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túra látássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez. A túrán sportolók, művészek, közéleti személyiségek és sérült emberek együttes erővel kerülik meg a Balatont.

Az idei esemény mottója: „EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN”, nemcsak a természet szépségeire és a Balaton varázsára hívja fel a figyelmet, hanem arra is, hogy minden ember számára biztosítani kell az egyenlő esélyeket, a kikapcsolódás és a sportolás terén. Az öt napon át tartó túra során közel 90 résztvevő, köztük 23 tandem kerékpáros, szóló kerékpárosok és kísérők, segítők tesznek meg összesen több mint 230 kilométert.

Túraútvonal:

  • Augusztus 16. péntek: Szántód (Ünnepélyes megnyitó)
  • Augusztus 17. szombat: Szántód-Siófok-Szántód (30 km)
  • Augusztus 18. vasárnap: Szántód-komppal át Tihanyba-Balatonfüred-Balatonvilágos-Siófok/Sóstó (55 km)
  • Augusztus 19. hétfő: Siófok/Sóstó-Szántód-komppal át Tihanyba-Révfülöp (53 km)
  • Augusztus 20. kedd: Révfülöp-Keszthely (39 km)
  • Augusztus 21. szerda: Keszthely-Balatonszárszó (59 km)

Az út során minden állomáson és pihenőhelyen gazdag kulturális programok várják a résztvevőket, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára. A Balaton közelsége és a természet nyugalma nemcsak a fizikai kihívást, hanem a lelki feltöltődést is szolgálja.

Fővédnökök:

  • Dr. Hoffer Zoltán, a Budai Egészségközpont Főigazgatója
  • Dr. Sors Tamás, világcsúcstartó, többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó

A túrák örökös fővédnöke:

  • Horváth Lajos, Dakar motorversenyző, Laller Racing Dakar Team

Kulturális nagykövet:

  • Dóka Attila, dalszerző-gitáros-énekes ( a túra során a kulturális programokat szervezi, állítja színpadra)

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke, dr. Tálos Marianna, és alelnöke, Tálos Mónika, fáradhatatlanul szervezik ezt a különleges eseményt, amely minden évben egyre több embert vonz, hogy együtt tegyenek a közös célért. A tandemtúra nemcsak a látássérültek, hanem minden résztvevő számára különleges élményt nyújt, ahol a Balaton szépsége, a természet közelsége és a közösség ereje egyszerre van jelen. Cél, hogy minden résztvevő megtapasztalja a természet nyugalmát és a közös sportolás örömét.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

sport

kerékpár

bicikli

tandem

balaton