Készülhetnek a magyar rajongók: zenés színházi produkciókkal érkezik a Perkupai Operafesztivál

MTI   
  Megosztom
Készülhetnek a magyar rajongók: zenés színházi produkciókkal érkezik a Perkupai Operafesztivál

Pasztircsák Polina és Brickner Szabolcs operaénekes, a Sebő együttes, Lukács Gergely tubaművész, valamint Miller Zoltán és Vágó Bernadett fellépése mellett a József Attila Színház két előadása is szerepel a péntektől vasárnapig tartó Perkupai Operafesztivál ingyenes programjai között. Szegedi Csaba bariton, a Magyar Állami Operaház művésze 7. alkalommal rendezi meg gyermekkora helyszínén, a csaknem 800 lelket számláló borsodi községben a Perkupai Operafesztivált - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A minden évben bővülő programkínálatban az idén két zenés színházi produkció is szerepel a József Attila Színház vendégjátékában. A péntek esti nyitóelőadás Willy Russel-Békés Pál-Fodor Ákos Vértestvérek című musicalje, míg szombat délelőtt Janik László-Kazár Pál Sárkányölő Krisztián című mesedarabja látható a Galyasági Ház udvarán felállított szabadtéri színpadon.

A szombati programok ezt követően a Sebő együttes népzenei koncertjével folytatódnak a Szent István király római katolikus templomban, majd a református templomban Miller Zoltán és Vágó Bernadett lép fel. A Szekeres László zongorista közreműködésével megvalósuló zenés műsorban a perkupai születésű költő, Kalász László versei is hallhatók lesznek.

A műsorban közreműködik Csikota Gergely (trombita, Budapesti Fesztiválzenekar), Szászi Benedek (trombita, Concerto Budapest), Lakatos Péter (kürt, Magyar Állami Operaház) és Bence Csaba (harsona, Magyar Állami Operaház). Az estet hagyományosan operagála zárja, amelyen Szegedi Csaba két operaházi partnerét látja vendégül. Pasztircsák Polina és Brickner Szabolcs - Szegedi Csabához hasonlóan - az Opera legrangosabb elismerése, a kamaraénekesi cím birtokosai, emellett rendszeresen lépnek fel Európa rangos operaházaiban.

A perkupai koncertre az operairodalom legszebb áriáival és duettjeivel készülnek, zongorán kísér Tóth Sámuel Csaba karmester - olvasható a közleményben. Mint írják, a fesztivált vasárnap délelőtt hálaadó istentisztelet zárja a perkupai református templomban. A Perkupai Operafesztivál a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

opera

szórakozás

zene

koncert

komolyzene

fesztivál