Borsos ára van a pancsolásnak: ennyiért fürödhetünk a legendás vonyarcvashegyi Lido strandon

HelloVidék   
  Megosztom
Borsos ára van a pancsolásnak: ennyiért fürödhetünk a legendás vonyarcvashegyi Lido strandon

Ahogy a Telex megírta, 3300 forintot kell fizetni családi belépőért, a felnőtt belépő 1300-1600 forint, a gyerekjegy 800 forint a Balaton egyik népszerű strandján. A többi balatoni strandhoz képest, ezekkel az árakkal a vonyarcvashegyi Lido még így is az olcsóbb strandok közé tartozik a Balaton északi partján.

Mint írják a strand május végétől szeptember elejéig tart nyitva, azaz három hónap alatt kell kitermelniük a költségeket. Egy ekkora méretű (öthektáros) strandnak már kötelező vízimentő- és tisztiorvosi szolgálatot nyújtania, de fizetniük kell az őrzést, a télen-nyáron nyitva lévő vizesblokkok takarítását, a rezsit, az alkalmazottak fizetését is.

Ez összesen 50–60 millió forintos költség, ami akkor is annyi lenne, ha nem szednénk belépőt. Ezért nem tudjuk szabadstranddá tenni a területet, mert ezeket a költségeket valakinek akkor is állnia kéne, a büdzsénkből viszont nem tudjuk fedezni

- mondta a lapnak Vonyarcvashegy polgármestere, Pali Róbert.

A jegyárak eltérnek hétköznap és hétvégén: hétfőtől péntekig 1300, hétvégén 1600 egy felnőttjegy, ezen tavaly óta 100 forintot, azaz 6,7 százalékot emeltek. Igyekeznek kedvezményeket is kialakítani, a helyieknek például 2000 forint a szezonális bérlet, és ingyenesen tartják a parkolást. A belépőért cserébe a pingpong mellett több sportpálya, akadálymentes játszótér, mobilstég (vagy ahogy a polgármester hívja: „seggesugrós” stég), családi vízi aerobic, elektromos töltőállomások, okospadok és ingyen wifi várja a strandolókat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lido

lido strand

strandbelépő

strandbelépő árak