Egyedülálló programmal készül ez a vidéki város: rengeteg embert várnak

MTI   
  Megosztom
Egyedülálló programmal készül ez a vidéki város: rengeteg embert várnak

Nyár lesz tehát, tündöklő és meleg címmel rendeznek kiállítást augusztus 2. és 31. között Keserü Ilona és Kun Fruzsina festőművészek munkáiból Pécsen.

A baranyai közgyűjteményi feladatokat ellátó intézmény közleményében emlékeztettek: a két alkotó kapcsolata hosszú évtizedekre nyúlik vissza. A pécsi Káptalan utcai Múzeum Galériában pénteken nyíló kiállítás a két életmű közötti kötelék néhány elemére, s arra mutat rá, hogy Keserü Ilona "varázslatosan sokszínű életműve" miként inspirálta Kun Fruzsina alkotói hangját.

A két művészt ugyan generációk választják el egymástól, de egyeznek abban, hogy mindketten pécsiek, fontos igazodási pontot jelent számukra Martyn Ferenc, műveiben pedig egyfajta "gömbölyded" világ ölt testet. Hullámokból, íves formákból, csepp alakú motívumokból, gubancokból formálódó univerzumok ezek, amelyek belső szférákba, lírai dimenziókba vagy éppen a szem mögötti tartományokba vezetik a nézőt.

Kun Fruzsinát a nem látás, a nem tisztán látás érzésének képi megjelenítése foglalkoztatja: képein különféle tájak tűnnek fel az érdeklődő előtt, amelyek olykor valószerűnek, máskor különösnek, olykor pedig szürreálisnak hatnak.

Keserü Ilona az évtizedek óta jelen levő, időszakosan fel-feltűnő alapmotívumaiból, például a két ponton befűződő hullámvonalból vagy a gubancból olykor letisztult, halkan hömpölygő, máskor szenvedélyesen kavargó, hemzsegő világokat komponál, a sokszor ismételt színekkel, vibráló kolorittal tündöklő látványokat hoz létre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

pécs

kiállítás

festőművész