Ők már biztosan fellépnek: nem akármilyem programkavalkád várja a látogatókat Jászberényben

MTI   
  Megosztom
Ők már biztosan fellépnek: nem akármilyem programkavalkád várja a látogatókat Jászberényben

Mintegy ötven program, hatszáz közreműködővel mutatkoznak be az augusztus 6. és 11. között zajló 32. Csángó Fesztivál - Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja és Népművészeti Vásár programjában.

A rendezvény a határon túli magyarság népművészetét mutatja be a kisebbségek, nemzetiségek identitástudatának erősítése érdekében. A magyar nyelvhatár legkeletibb peremén élő moldvai csángók fojtogató légkörben, magyar iskolák, magyar papok hiányában elszántan küzdenek puszta fennmaradásukért.

Augusztus 6-án este Ez az igaz, ez a jó címmel a jászberényi Viganó Alapfokú Művészeti Iskola szólótáncosainak műsorát láthatják az érdeklődők a Jászság Népi Együttes székházában. Augusztus 7-én szintén a Jászság Népi Együttes székházában a Duhaj zenekar ad koncertet, amelyet táncház követ.

Augusztus 9-én a Székely Mihály szabadtéri színpadon lesz látható Színek világa címmel a Jászság Népi Együttes és Khamoro Táncszínház autentikus cigány folklór zenére, táncra, énekre épülő táncos koncertje. A műsorban közreműködik Balogh Melinda (ének), a Szászcsávási Zenekar és a Zagyva Banda. Alkotótársak: Balogh-Vitányi Mária, Balogh Károly, Fundák Kristóf, Nagy Valter, Vajai Franciska. A zenei rendező Farkas Zsolt, a rendező-koreográfus Szűcs Gábor - írták.

Augusztus 10-én délelőtt Folkmise lesz a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban. Délután Táncforgatag címmel tánccsoportok, táncegyüttesek, hagyományőrzők és egyéb résztvevők táncos-zenés felvonulása lesz látható a város főterén. Este a Táncpanoráma nevű gálaműsorban több táncegyüttes is fellép a Főtéri színpadon. Éjszaka a Parno Graszt ad koncertet a Székely Mihály szabadtéri színpadon.

Augusztus 11-én este a Főtéri színpadon, a Viszontlátásra Jászberény című gálaműsoron hagyományőrző táncosok és zenészek lépnek fel. Közreműködik a Jászberényi Hagyományőrző Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes, a Zagyva Banda, az Árendás, a Barkóca és a Galagonya táncegyüttesek. A fesztivál tűzijátékkal zárul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fesztivál

jászberény

program