Ilyet is ritkán látni Magyarorszgon: különleges rekordkísérletre készülnek a Balatonon

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarorszgon: különleges rekordkísérletre készülnek a Balatonon

Vízibiciklivel 5 nap alatt 160 kilométert terveznek megtenni, és útközben a tó szépségeit is megörökítik.

Szeptember elején egy különleges kalandra készül Kelemen Ádám párjával Radics Évával, jóbarátjával, Szabó Bélával és kedvesével, Bebesi Edinával: vízibiciklivel vágnak neki a Balaton körüli 160 kilométeres távnak. Az ambiciózus vállalkozás célja, hogy a tó szépségeit egy új szemszögből mutassák be, és egyben megdöntsék a tavalyi rekordot - írja a sonline.hu.

Kelemen Ádám régen dédelgetett álma válik valóra ezzel az expedícióval.

Ez egy régi vágyam volt, hogy vízibiciklivel körbe utazzam a B alatont és végre sikerült társakat találnom hozzá

– mséli Ádám, aki három társával együtt szeptember 9-én vág neki a kihívásnak.

A terv nem volt egyszerű: amikor Ádám először felvetette a vízibiciklis túra ötletét, sokan kételkedtek benne, és senki sem volt hajlandó csatlakozni hozzá. Azonban amikor egy másik csapat a tavalyi évben rekordot állított a Balaton átszelésével, Ádám új inspirációt kapott. Idén ő is megvalósítja tervét, és négyen vágnak neki a kalandnak.

Az úton 160 kilométert kell megtenni, amit öt nap alatt szeretnének teljesíteni. A csapat Siófokról indul Balatonkenese felé, és Keszthelyen keresztül a déli part mentén tér vissza. Az útvonal megtervezése mellett jelenleg a szállások lefoglalása zajlik. Az időjárás – különösen a szél – komoly kihívást jelenthet számukra az út során, de Ádám és csapata bízik a sikerben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

balaton

rekord

vízibicikli