Fontos változás lépett életbe a Balatonnál: ennek sokan fognak örülni

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás lépett életbe a Balatonnál: ennek sokan fognak örülni

Már nem kell fizetni azokon a strandokokon, ahol kasszák működtek nyáron, szeptember elsejétől ingyenesen látogathatóak a fürdőhelyek a Balatonnál.

A szolgáltatások, például a mosdók üzemelnek, az éttermek, büfék közül több továbbra is nyitva van – írja a veol.hu.

  • Alsóörsön a községi strand szeptember 2-tól ingyenesen látogatható, a fürdőhelyen valamennyi mosdó továbbra is nyitva marad, a büfék, éttermek nagy része szintén.
  • Csopakon szeptember elsején volt utoljára fizetős a strand, a fürdőhelyen lehet használni továbbra is a mosdókat, több étterem is nyitva tart még.
  • Balatonakarattyán a Lido és a Bercsényi strand szeptember 2-tól ingyenes, csak hétvégén kérnek belépőt, amíg jó idő van, a szolgáltatások továbbra is működnek.
  • Balatonszepezden a Szepezdfürdő, a Központi és a Virius nevű strand augusztus 26-ig volt fizetős, utána szabadstrandként működik.
  • Balatonalmádiban szeptember 1-jéig kellett fizetni a Wesselényi, a káptalanfüredi és a budatavai strandon. A mosdók továbbra is nyitva vannak, étkezni is lehet, a budatavai fürdőhelynél egész évben nyitva marad az étterem.
  • Balatonudvariban működik a központi, illetve a Fövenyesi strand, mindkettőben augusztus 26-án kértek utoljára belépőt, a mosdók, büfék továbbra is nyitva vannak.
  • Zánkán a strandon szeptember 1-jétől már nem működik kassza, egy mosdó este hatig nyitva van, az éttermek, büfék pedig tetszőlegesen.

Egész évben, így a nyári szezonban is szabad strandként üzemel Balatonakarattyán a Gumirádli, Tihanyban a Gödrösi és a Somosi, Balatonkenesén az Alsóréti, Örvényesen pedig a Platán strand.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

balaton

strand

fürdés