Különleges musicallel, a Pablo és Picassoval startol a vidéki színház: itt a teljes programlista

MTI   
  Megosztom
Különleges musicallel, a Pablo és Picassoval startol a vidéki színház: itt a teljes programlista

Öt bemutatója lesz a veszprémi Pannon Várszínháznak az új évadban, elsőként pénteken a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című musical premierjét láthatja a közönség – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a teátrum igazgatója.


 

Vándorfi László közölte: a zenés darab főszereplői Pablo, az orrszarvú és egy rajztehetséggel megáldott kisfiú, akinek csúfneve Picasso. Mindketten hiányolják a szeretetet és az elfogadást, ám izgalmas kalandok közepette új barátokra lelnek, míg végül gyerekek, állatok, növények fognak össze és hidat építenek egy olyan világba, ahol az élet valamennyi formája érték. A darabot Hrutka Róbert, Kovács Dominik és Kovács Viktor írta, az előadás rendezője Vándorfi László.

A teátrum igazgatója elmondta, hogy a darab egy részletét Budapesten, az Erzsébet téri Állatvédelmi Pikniken is láthatja majd a közönség szeptember 28-án.

Októberben Peter Quilter Bestseller című komédiáját mutatja be a társulat Szelle Dávid rendezésében. Novemberben lesz a premierje a Kulcskeresők című komédiának, amelyet Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából visznek színre Gazdag Tibor főszereplésével.

Márton László Jászai Mari feltámasztása című darabját februárban mutatja be a társulat Szelle Dávid rendezésében – mondta el Vándorfi László, hozzátéve, hogy a színmű a Covid-járvány idején játszódik, főszereplője Viktória, a középiskolai tanárnő, aki a gimnázium színjátszó szakkörét vezeti. Az osztály a tanárnő vezetésével darabot ír Jászai Mariról, akinek egyik alakításával Viktória végül a magánéletben is teljes mértékben azonosul.

Az évad utolsó bemutatója Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiája lesz Vándorfi László rendezésében és főszereplésével.

A színházigazgató elmondta azt is, hogy budapesti vendégjáték-sorozatot terveznek a Bethlen Téri Színházban, ahol a fővárosi közönség Háy János Én vagyok én, Örkény István Kulcskeresők, John Fowles A lepkegyűjtő és Márton László Jászai Mari feltámasztása című darabját tekintheti meg két-két alkalommal.

Vándorfi László beszélt arról is, hogy a Finálé Produkciós Irodával együttműködve arénaturnéra indul a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical. Az előadást az ország nagyvárosaiban a jövő év első felében láthatja majd a közönség a főbb szerepekben Trokán Nórával, Szabó Kimmel Tamással, Novák Péterrel, Ekanem Bálint Emotával és Fekete Lindával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

színház

veszprém

pannon várszínház veszprém

kultúra