Különleges előadásra készülhetnek Egerben: ilyet se láthatsz minden nap

MTI   
  Megosztom
Különleges előadásra készülhetnek Egerben: ilyet se láthatsz minden nap

A Liquid Sound művészeti formáció produkciója szeptember 27-én Budapesten, 29-én Egerben látható: az utcazenei előadáson a Dél-Koreából érkező művészek a tradicionális hangszereket és jelmezeket új formában mutatják be.

A Koreai Kulturális Központ az idén ősszel is különleges előadásokkal készül a magyar közönségnek. A LONG: I. Yeonhee-projekt című előadás a Liquid Sound, a Nemzeti Táncszínház és az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál együttműködésének köszönhetően két helyszínen is bemutatkozik Magyarországon

- emelik ki a szervezők közleményében.

Mint írják, a Liquid Sound egy olyan kreatív előadócsoport, amely a hagyományos művészetet alapul véve különböző műfajokat ötvözve és kísérletezve alkot, minden évben újabb és újabb produkciókat létrehozva.

A Magyarországon látható LONG: I. Yeonhee-projekt című performansz egyszerre lebontja és újraépíti a "hagyományos előadás" fogalmát, mindezt az elektronikus zenével és modern táncmozdulatokkal kifejezve

- olvasható az ismertetőben.

Mint kiemelik, az előadókon és táncosokon kiegészítőként népi ütőhangszerek is láthatók, miközben a színtéren táncolva újradefiniálják az utcaszínház hagyományos elemeit. A nézőközönség a színtér két oldalán foglal helyet, így mindenki testközelből láthatja, ahogy megszűnik a határ a hagyomány és a modernitás, az előadás és a tánc között - fogalmaznak.

A művészeken a Yeonhee-öltözék jelenik meg, öt színének hagyományos jelentését az előadóművészek mutatják be. A fehér jelképezi a semmit; a kék a tavaszt, derűt, nagylelkűséget; a piros a delet, jókedvet, nevetést; a fekete az éjjelt, telet, félelmet; végül a sárga a középpontot, a délutánt, az öt elembe vetett hitet.

Az előadás Budapesten pénteken a Nemzeti Táncszínházban, Egerben vasárnap a Dobó téren látható 19 óra 30 perctől.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eger

előadás

dél-korea