Őszi szórakozásra vágysz? Irány Kőszegre, a szüreti mulatságokra

MTI   
  Megosztom
Őszi szórakozásra vágysz? Irány Kőszegre, a szüreti mulatságokra

Szüreti vigasságot és nemzetközi fúvószenekari találkozót rendeznek Kőszegen szeptember 27. és 29. között - közölte a kőszegi Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója.

Pócza Zoltán emlékeztetett: Kőszeg szőlősgazdái tavasszal a Szőlő Jövésnek Könyvébe rajzolják be évről évre a friss hajtásokat, amiből a várható termésre következtetnek. Hozzátette: a borászok az Alpokalja környékbeli dűlőin közel 150 hektáron főként kékfrankost, zweigeltet, blauburgert termelnek, és minden évben megünneplik a szüretet is.

A Kőszegi Szüret rendezvénysorozatának keretében 1973 óta fúvószenekari találkozót is szerveznek, melynek "motorja" a 158 éves Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara

- tette hozzá Pócza Zoltán.

Idén hét fúvószenekart várnak a találkozóra, a szomszédos Ausztriából érkezik a Stadtkapelle Bad Aussee, a hazai zenekarok közül pedig fellép a Kühne Fúvószenekar Mosonmagyaróvár, a Juventus Koncert Fúvószenekar Sopron, Szentgotthárd Város Fúvószenekara, Szombathely Város Fúvószenekara, valamint Csepreg Város Fúvószenekara

- sorolta az igazgató.

Hozzáfűzte: a rendezvénysorozat csúcspontja szeptember 28-án délután a szüreti felvonulás lesz, amelyen több százan öltöznek majd maskarába. A három nap során a főtéri rendezvénysátorban egymást követik különböző könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, családi és gyermekprogramok, szombaton este pedig szüreti bált is tartanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szüret

kőszeg

program