Életveszélyes trükk: sorra csapolják le az autókat benzintolvajok a magyar kisvárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszélyes trükk: sorra csapolják le az autókat benzintolvajok a magyar kisvárosban

Veszélyes és nagy járulékos kárt okozó bűncselekménytípus ütötte fel a fejét az elmúlt hetekben Makón. Legalább féltucatnyi esetben fordult már elő, hogy az egyik nagyüzem parkolójában megfúrtak autókat azért, hogy a tartályhoz hozzáférjenek, és a benzint kiszívják belőle. Az ügyben a rendőrség már nyomoz - írja a delmagyar.hu.

A portál figyelmét a makói Karácsonyi György hívta fel a figyelmet, aki közlekedési anomáliákkal kapcsolatos Facebook oldalt működtet. Bár az oldal kezelője nem, de számos ismerőse áldozatul esett a különös benzinlopásnak.

Az eddigi információk szerint legalább féltucatnyi autótulajdonost károsítottak meg, valamennyien a munkaidejük alatt várakoztak a járművükkel a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gumigyár mögötti területen.

Karácsonyi György a honlapnak elárulta, hogy a lopás ezen fajtája rendkívül kockázatos, mivel a károsultak a lopás jeleit nem veszik észre és fokozott tűz- és balesetveszélynek kiszolgáltatva szivárgó üzemanyagtartállyal lódulnak neki a hazáig vezető útnak. A benzin meglovasítása mellett az üzemanyag értékének sokszorosa lehet a kár: akár több tízezer forint is lehet a jármű javítási költsége.

Mindenesetre érdekes, hogy az esetet követően felbukkant egy hirdetés a szomszédos megyeszékhelyen álló kórház parkolójában, miszerint 300 forintos literáron juthatunk hozzá a hirdető által üzemanyagoz.

Furcsa, hogy valakinek kereskedelmi mennyiségű üzemanyagja van, amit a benzinkúti ár alatt árul. Ha az üzemanyag származását nem nézzük, tudomásom szerint már ez is kimeríti a jövedékiadó-csalást

– jegyezte meg Karácsonyi György.

Az üggyel kapcsolatban az illetékes rendőrkapitányságon dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

lopás

tolvaj

rendőrség

bűncselekmény