Csúnyán betett az alacsony vízállás az új magyar Duna-híd építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnyán betett az alacsony vízállás az új magyar Duna-híd építésének

Ismét érkezhetnek hídelemek az új komáromi Duna-hídhoz – tette közzé a híd látogatóközpontja a Facebook-oldalán. A folyó alacsony vízállása miatt hetekig nem lehetett Csepelről a helyszínre szállítani az elemeket.

Tavaly októberben kezdődött meg az új Duna-híd építése Magyarország és Szlovákia között, a 91,19 millió eurós (közel 30 milliárd forint) beruházás 85 százaléka uniós forrásból valósul meg. A folyami átkelő elsősorban a teherforgalmat vezetheti majd át, de gyalogos és kerékpáros forgalmat is engedélyeznek rajta, illetve díszkivilágítást is kap.

Az első elemek beillesztése után ősszel a Duna vízállása miatt hetekig szünetelt a további részek szállítása. Ezeket ugyanis vízi úton szállítják a helyszínre Csepelről – olvasható az új Duna-híd látogatóközpontjának Facebook-oldalán. Az építők október végén közölték, hogy újra szállítanak az uszályok a megfelelő vízállás elérése után.

A bejegyzés szerint a szlovák oldalon nyolc hídelemet már összehegesztettek, közben folyamatosan épülnek a pilonok is. A hídelemek gyártása egyébként nem Magyarországon történik, csak összeszerelik őket Csepelen lengyel, cseh és szlovák részelemekből.

A létesítménytől azt remélik, hogy segíti majd a környék fejlődését. A jelenlegi belvárosi átkelő ugyanis olyan leromlott állapotban van, hogy 20 tonnás korlátozást kellett bevezetni, vagyis annál nagyobb szerelvények nem kelhetnek át rajta. Emiatt sokaknak Vámosszabadi vagy Esztergom felé kellett kerülni, most azt remélik, hogy megoldódik ez a probléma, illetve tehermentesíti a régi hidat az új átkelő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

duna

híd

komárom

építkezés

beruházás

szlovákia

közlekedés

infrastruktúra