Érdemes lesz megnézni: új látványosságot kapott a Bükki Nemzeti Park

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes lesz megnézni: új látványosságot kapott a Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hidat jelent az ember, a táj és a természeti értékek között - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Bükk-vidék Geopark Központ és Geopark Panzió átadási ünnepségén, Bükkszentkereszten.

A rendezvényen az államtitkár arra emlékeztetett, hogy hazánk területének nemzetközi viszonylatban is jelentős része, mintegy tíz százaléka áll természetvédelmi oltalom alatt. Ebbe a nemzeti parkok mellett több tájvédelmi körzet és természetvédelmi terület is beletartozik. Rácz András elmondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős mértékben nőtt a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményeinek száma és a bemutatóhelyeket is egyre többen keresik fel.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot (BNPI) 2010-ben még csaknem 96.000 regisztrált érdeklődő láttogatta meg, míg ez a száma mára megközelíti az évi 200.000 főt – tett hozzá. Kifejtette, az igazgatóság élménytárát 85 ökoturisztikai létesítmény gazdagítja; 6 látogatóközpont, 40 tanösvény, 18 idegenforgalmi hasznosítású barlang, 3 tájház, 17 egyéb bemutatóhely és 1 erdei iskola. Az államtitkár kiemelte, hogy a BNPI a génmegőrzési, természet- és örökségvédelmi tevékenységével komoly térségformáló, szervező tevékenységet is ellát a régióban. A Geopark Panzió geoturisztikai centrumként és szálláshelyként egyaránt működik.

A rendezvényen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy a panzió a természeti értékek megőrzése mellett az aktivitásra ösztönzi a turistákat. Rónai Kálmánné elmondta, a Bükk szívében elhelyezkedő létesítmény sokkal több mint egy szálláshely, hiszen a geológiai értékek bemutatása mellett pezsgő programokkal várja az érdeklődőket. Az eseményen részeként átadták a Bükki Nemzeti Parki Termék védjegy címeket. Az elismerést 15 termelő 45 termékén tüntetheti fel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

bükk

bükki nemzeti park

bükki nemzeti park igazgatóság

bnpi

látnivaló

látványosság

geopark