Már nyáron megkezdődött a roham: ezért karácsonyoznak hotelekben a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Már nyáron megkezdődött a roham: ezért karácsonyoznak hotelekben a magyarok

Rengeteg szálloda telt meg országszerte, így Veszprém megyében is, ami azt mutatja, hogy sokan már nem otthon tervezik az ünneplést, hanem utazással szeretnének kikapcsolódni ebben az időszakban. Mutatjuk, mi a helyzet Balatonfüreden és Sümegen.

Ahogy országszerte, úgy a Veszprém megyei hotelekben is már jó előre lefoglalták a szálláshelyeket karácsonyra. Rengeteg szállodában teltház lesz, ami azt mutatja, hogy sokan már nem otthon tervezik az ünneplést, hanem utazással szeretnének kikapcsolódni ebben az időszakban. A Veol.hu a balatonfüredi Silver Hotel tulajdonosától megtudta,

"Főként két-három éjszakára jönnek, és többféle időszakra, így karácsonyra, a két ünnep között, illetve szilveszterkor"

– nyilatkozta Rádóczy Andrea, a 65 szobás szálloda tulajdonosa. Azt is mondta, hogy a vendégeik 95 százaléka belfödi, sok a családos, és főleg karácsonyra jönnek kisgyermekesek a szállodába, ahol az alkalomhoz illő programokkal megadják a módját a karácsonynak, szilveszternek.

A hotel egyik vendége, egy debreceni üzletember már 20 éve itt karácsonyozik a családjával. "Már év közben arra várunk, hogy év végén találkozik az egész család, így a szülők, gyerekek, nagyszülők, és együtt pihenünk, nagyokat beszélgetünk, élvezzük a wellnesst" – mondta el.

Sümegen, a Hotel Kapitányban többek között tüzérségi vártámadásra hívják a vendégeket, de lesz kürtőskalács, és forró italokkal is kedveskednek. Böjte Éva szállodaigazgató elmondása szerint már hónapokkal korábban megtelt a 150 szobás hotel. A gyerekekkel történelmi jelmezeket készítenek, játszóházat és külön szilveszteri bulit is szerveznek nekik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

karácsony

szállodaipar

kikapcsolódás