Megint tüntetnek: nógrádi határátkelőt is érint a szlovák blokád

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megint tüntetnek: nógrádi határátkelőt is érint a szlovák blokád

Ezúttal a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyén korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését. A személygépkocsik, valamint az élő állatot, romlandó élelmiszereket szállító tehergépjárművek forgalmát lehetővé teszik.

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete demonstrációt tartott a somoskőújfalui, a parassapusztai, valamint a balassagyarmati határátlépési pont közelében, ezért elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésének korlátozását.

Úgy tűnik, ismét hasonló a helyzet, ezúttal ugyanis a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyén korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését - közölte kedden a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A korlátozást a Szlovák Köztársaság területén zajló demonstráció miatt rendelték el, mondta Dankóné Nagy Éva.

Kedden, nem sokkal ezután még egy korlátozást bejelentettek, ami a balassagyarmati határátkelőhelyet érinti, szintén csak a kamionforgalomra vonatkozóan. Mindkettő visszavonásig marad érvényben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

blokád

határátkelő

szlovákia

teherfuvarozók szlovákiai uniója