Egyre több helyen oldják fel a korlátozásokat: ezekre a népszerű helyekre már szabadon utazhatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több helyen oldják fel a korlátozásokat: ezekre a népszerű helyekre már szabadon utazhatunk

Az enyhítő intézkedéseknek megfelelően a következő napokban és jövő héten a Pilisi Parkerdő Zrt. több eddig a koronavírus-járvány miatt zárva tartó intézménye, erdei iskolák, szálláshelyek és arborétumok nyithatnak meg.

A kormány kijárási korlátozást enyhítő intézkedéseinek megfelelően ezen a héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő, eddig zárva tartó intézmények, erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatók, az erdő látogatása lehetséges.

  • Május 19-étől, keddtől kinyit a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változik: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint.
  • Szintén május 19-én, kedden nyit a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert.
  • A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház május 19-től, keddtől várja a vendégeket.
  • Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum.
  • A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-étől, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.
  • A Budakeszi Vadaspark a hétfői nappal kinyitott, látogatható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

pilis

pilisi parkerdő

arborétum

kirándulás