Lecsaptak a pénzügyőrök: teknősöket találtak egy furgonban

MTI   
  Megosztom
Lecsaptak a pénzügyőrök: teknősöket találtak egy furgonban

Engedély nélkül szállított mór teknősöket találtak a zalai pénzügyőrök egy román furgonban az M70-es autópályán - számolt be róla a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Joó Hilda sajtó főreferens közlése szerint a pénzügyőrök az M70-es autópályán ellenőrizték a román rendszámú furgont, amelynek utasterében találtak rá két mór teknősre, amelyeket papírdobozban szállítottak.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakértőjének véleménye alapján a vadon élő, de Magyarországon nem honos teknősök behozatalához és szállításához a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó egyezmény (CITES) alapján engedély szükséges. A sofőrnek ilyen engedélye nem volt, ezért a NAV munkatársai a sofőrt és a védett állatokat is átadták a rendőrségnek. Az eset miatt természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zala megye

zala

teknős

pénzügyőrök

mór teknős

m70