Ezek most a legnépszerűbb úti célok a magyarok körében: itt töltenék legtöbben az őszi szünetet

MTI   
  Megosztom
Ezek most a legnépszerűbb úti célok a magyarok körében: itt töltenék legtöbben az őszi szünetet

Zalakaros, Gyula és Eger lesznek a legnépszerűbb úti célok az őszi szünetben és az október 23-i hosszú hétvégén a Szallas.hu legfrissebb előfoglalási adatai alapján - közölte a szállásfoglaló oldal.

A tavaszi teljes megtorpanást robbanásszerű foglalási kedv váltotta fel a nyári szezon előtt. A Szallas.hu adatai alapján bár júniusban még harmadával kevesebb foglalás volt, mint tavaly, de júliusban már 5 százalékkal, augusztusban pedig 13 százalékkal meghaladták a foglalások az előző évit.

A portál által közvetített bruttó foglalási érték 10,8 százalékkal nőtt idén nyáron 2019-hez viszonyítva, 68 047 forintra. Az árak változása lekövette a szezont:

  • júniusban 7315 forint volt a fejenkénti és éjszakánkénti átlagár, júliusban 8000 forint, augusztusban 8290 forint.
  • A Tisza-tónál 15 százalékkal, a Velencei-tónál 13 százalékkal, a Balatonnál 9 százalékkal drágult az egy főre vetített éjszakánkénti foglalási ár az előző évhez képest.

Bár a szeptemberi időszak még kiemelkedő volt a belföldi foglalásoknál, októbertől decemberig 20-35 százalékos lehet a visszaesés az előző évhez képest. Az őszi szünet és az október 23-ai hosszú hétvége foglalásai az eddigi adatok alapján 12 százalékkal maradnak alul 2019-hez képest

- számolt be róla Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Hozzátette, van érdeklődés a szilveszteri és karácsonyi ajánlatokra, az ünnepi időszakban decemberben 30-a lesz a legtelítettebb, ezt pedig a szenteste követi.

Az utolsó pillanatos foglalások, amelyek nyáron is gyakoriak voltak, az utolsó negyedév eredményeit is javíthatják még, de nehéz időszak előtt áll a hazai turizmus

- vélekedett a sajtószóvivő. Meglepőnek nevezte, hogy a lemondási arány július óta a tavalyi szint alatt van, szeptemberben különösen alacsony volt.

Az utolsó negyedév legnépszerűbb úti céljai között van még

  • Hajdúszoboszló,
  • Hévíz,
  • Bük,
  • Siófok,
  • Egerszalók,
  • Visegrád
  • és Lillafüred.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

úti célok

utazás

utazás belföldön

belföldi utazás

belföldi turizmus

zalakaros

gyula

eger

októberi

őszi szünet

hosszú hétvége

szállás