Elektromos buszokat tesztelnek ebben a városban: ingyen lehet utazni ezeken az útvonalakon

HelloVidék   
  Megosztom
Elektromos buszokat tesztelnek ebben a városban: ingyen lehet utazni ezeken az útvonalakon

Az érvényben lévő közegészségügyi előírásoknak megfelelően a maszk viselése a tesztbuszon is kötelező. A 12 méteres, szóló (nem csuklós) autóbusz 31 ülő és 45 álló utas szállítására alkalmas.

A Volánbusz a Zöld Busz Program mintaprojektje keretében egy hónapon keresztül egy Solaris Urbino 12 electric típusú elektromos autóbuszt tesztel a békési megyeszékhely helyi közlekedésében. A békéscsabai önkormányzat megrendelése alapján a tisztán elektromos hajtású jármű az egy hónapos tesztidőszak alatt

Az autóbusz részletes menetrendje az önkormányzat honlapján érhető el. Az érvényben lévő közegészségügyi előírásoknak megfelelően a maszk viselése a tesztbuszon is kötelező.

A 12 méteres, szóló (nem csuklós) autóbusz 31 ülő és 45 álló utas szállítására alkalmas. Az alacsony padlós, korszerű hűtő- és fűtőberendezéssel felszerelt jármű mozgásukban korlátozott, kerekesszékkel, babakocsival közlekedő utasokat is szállíthat, utasterében külön helyet alakítottak ki számukra. A busz egy töltéssel mintegy 200 km távolság megtételére képes, károsanyag- és zajkibocsátás szempontjából is kiváló alternatívája a dízelüzemű járműveknek. A Volánbusz szakemberei a tesztidőszak alatt folyamatosan gyűjtik és értékelik az üzemeltetési tapasztalatokat.

A közlekedési társaság Békéscsabán 14 autóbuszvonalon, évente mintegy 74 500 járattal biztosítja a helyi személyszállítási közszolgáltatást a város önkormányzatával kötött szerződés alapján.

A járműpark korszerűsítése a Volánbusz fontos célkitűzése mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben. Az elmúlt két évben 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a társaságnál, 2020 végéig pedig 574 új járműre szóló közbeszerzési eljárás kiírását tervezi a vállalat.

A békéscsabai önkormányzat részvétele a Zöld Busz Program mintaprojektjében remek lehetőség a Volánbusz számára olyan tapasztalatok szerzésére az elektromos autóbuszok üzemeltetése terén, amelyeket a későbbiekben, az új járművek beszerzésekor hasznosítani tud.

Címkép: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volánbusz

elektromos busz

békéscsaba

teszt