Ömlik a turista ebbe a szabolcsi városba: mi lehet a település titka?

HelloVidék   
  Megosztom
Ömlik a turista ebbe a szabolcsi városba: mi lehet a település titka?

Bár a koronavírus-világjárvány miatt sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán beindulhat-e újra a turizmus, mostanra már szerencsére tömegével érkeznek a vendégek Nyíregyházára is. Az 5,5 millió oltás elérése – és a korlátozások feloldása – óta az állatparkban, a Parkfürdőben és a múzeumfaluban is megsokszorozódott a számuk - számolt be róla a Nyíregyházi Napló.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az idei nyár is a belföldi turizmusról szólhat majd. Úgy véli a 2021-es nyár a tavalyi rekordnyárnál is erősebb lehet. Honlapjukra feltöltött podcastban arról számolt be, hogy a 2020-as 22 millió után idén 30 millió vendégéjszakára számítanak.

Ahogy a helyi lap írta, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt is ellepték a turisták, egyre többen keresik fel a várost és környékét, az utazási korlátozások miatt többnyire magyarok. Mint mondják, szinte mindenhol megugrott a látogatók száma a városban.

Szerencsére idén nyáron is óriási az érdeklődés a Nyíregyházi Állatparkban. Az 5,5 millió oltás elérése – és a korlátozások feloldása – óta többszörösére nőtt a látogatószámunk. Nagyon várták már ezt a vendégeink, és a parkunk munkatársainak is könnyebb így a beléptetés. Eddig többnyire belföldi vendégekre számíthattunk, de már egyre több külföldi látogatónk is van, elsősorban Romániából

– közölte Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

A korlátozások feloldása óta, tehát amióta nem kérünk védettségi igazolványt a Parkfürdőbe történő belépés során, tulajdonképpen megduplázódott a látogatóink száma. A Tófürdőt is nagyon kedvelik a vendégek, de ott a számok mindig az időjáráshoz igazodnak. Persze, hiányoznak a szlovák és a lengyel turisták, akik az érvényben lévő szabályok miatt nehezen tudnak most utazni. Vannak külföldi vendégeink, de egyelőre kevesen, így jelenleg a belföldi turizmusra építünk

- mondta el Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Idén eddig tulajdonképpen 2 és fél hónapot voltunk nyitva, és már így is közel 20 ezer látogatót fogadhattunk, aminek nagyon örülünk. Egyértelműen azt látjuk, hogy a korábbi nehézségek ellenére is jól alakul a Sóstói Múzeumfalu szezonja, a hétvégék kiemelkednek a sorból, hiszen a programok vonzzák a látogatókat. Mi biztosítunk helyszínt a Mandala Nyárnak, de július 31-én is tőlünk indulnak például kerékpártúrák, augusztus 14-én pedig a Huszártalálkozónak adhatunk otthont

- emelte ki Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

sóstófűrdő

sóstó

parkfürdő

állatpark

múzeumfalu

szabolcs-szatmár-bereg megye

turizmus

turisztika