Hiánypótló fejlesztés a Balatonon: az északi parton is intézhetik ügyeiket a hajózók

HelloVidék   
  Megosztom
Hiánypótló fejlesztés a Balatonon: az északi parton is intézhetik ügyeiket a hajózók

Május 1. és szeptember 30. között várja ügyfeleit a Vizsgaközpont új hajós ügyfélszolgálati irodája Balatonfüreden. A helyszín megnyitásával a hajózási szezonban a déli part mellett a Balaton északi partján is lehetőség nyílik a képesítésekkel, vizsgákkal és képesítő okmányokkal, valamint a hajós és tengerész szolgálati könyvekkel kapcsolatos ügyintézésre.

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szakmai tevékenysége az összes közlekedési ágazatra, a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területre is kiterjed. Az ország valamennyi megyéjében kirendeltséggel és ügyfélszolgálattal rendelkezik, szolgáltatásaival évente közel 400 ezer ügyfelet szolgál ki gördülékenyen és magas színvonalon.

A társaság valamennyi közlekedési ágazatban, így a hajózás területén is folyamatosan fejleszti ügyintézési folyamatait és a kapcsolódó infrastruktúrát. Hajós ügyfelei jelenleg 6 állandó helyszínen intézhetik ügyeiket. Budapesten, Mohácson és Siófokon klasszikus hajózási kirendeltség működik, ahol a Vizsgaközpont hatáskörébe tartozó valamennyi hajózási ügy intézhető. Szegeden, Miskolcon és Győrben a közutas ügyfélszolgálatokon érhetők el hajós ügyintézési lehetőségek. Ez utóbbi helyszíneken belvízi kedvtelési célú vizsgák letételére és a kapcsolódó okmányok ügyintézésére van mód.

Ezzel a fejlesztéssel a siófoki állandó kirendeltség mellett a hajózási szezonban, vagyis május 1. és szeptember 30. között a tó északi partján is intézhető a hajós képesítő okmányok igénylése, cseréje és pótlása, valamint leadhatók a belvízi szolgálati célú, belvízi hivatásos és tengerész vizsgákra való jelentkezések. Ezen felül a hajós szolgálati könyvekkel (HSZK) és tengerész szolgálati könyvekkel (TSZK) kapcsolatos ügyek elintézésére is lehetőség nyílik. Az ügyfélszolgálat a jelzett időszakban keddenként 10 és 14 óra között tart nyitva.

A Vizsgaközpont 2021-ben megközelítőleg 1800 vizsgaeseményen mintegy 17 800 hajós vizsgát bonyolított le és 7500 okmányt állított ki, ezek közül 6500 a kedvtelési kategóriába tartozott. Az ezzel kapcsolatos igénylések száma az elkövetkezendő időszakban valószínűleg emelkedni fog, mivel a belvízi és a tengeri papír alapú kedvtelési célú képesítő okmányok is hatályukat vesztik 2022. december 31. napjával. Ezen időpont után már csak a kártya formátumú képesítő okmánnyal lehet igazolni a kedvtelési célú kishajóvezetői jogosultságot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

ügyintézés

balatonfüred

ügyfélszolgálat

hajózás

fejlesztés