Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

HelloVidék   
  Megosztom
Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, kiemelkedően sikeres nyári előfoglalási szezont zártak a kiutaztatók, és hasonlóan élénk keresletet érzékel a döntően belföldi szálláshelyeket közvetítő Szallas.hu, ahol időarányosan 24 százalékkal több a foglalás, mint tavaly ilyenkor.

Ahogy a portál írja, ugyen már lezártult a nagy kedvezményeket, akciókat ígérő előfoglalási időszak az utazási irodáknál, a tapasztalatok szerint nem fékezett a kereslet áprilisban sem. Úgy tűnik, sem a külföldi, sem a belföldi utazásokról, klasszikus nyaralásokról nem mondanak le a magyarok.

Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője a lapnak elmondta, a belföldi nyaralási toplistát átírni nehéz lenne, annak élén többségében balatoni települések, klasszikus fürdővárosok és izgalmas attrakciók sorát kínáló vidéki nagyvárosok vannak.

A listavezető Siófok örökzöld sztár, mögötte az ugyancsak hatalmas szálláshelyi és vendéglátóipari kapacitással kiépült Hajdúszoboszló áll. Eger és izgalmas környéke is nagy kedvenc, miként Gyula és a szintén többnapos programsort kínáló Szeged is. Az áremelkedés Budapesten kiemelkedő, átlagosan csaknem 30 százalékos a szálláshelyeken egyetlen év alatt, Hajdúszoboszlón 22 százalékkal, Pécsen és Siófokon csaknem 20 százalékkal drágultak a szállások

- emelte ki a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyaralás

belföldi nyaralás

belföldi utazás

hazai úti célok

siófok

hajdúszoboszló

gyula

eger

szeged

pécs

siófok