Meglepő eredményt hozott a kutatás: ezt preferálják nyaraláskor a magyarok

MTI   
  Megosztom
Meglepő eredményt hozott a kutatás: ezt preferálják nyaraláskor a magyarok

A magyarok 95,58 százaléka nyaraláskor inkább autóval utazik, mert úgy gondolja, ez adja a legnagyobb szabadságot, praktikus, ugyanakkor a vezetés élvezetes elfoglaltság is, miközben biztonságos, kiszámítható megoldás - közölte online felmérése eredményét a Magyar Suzuki szerdán az MTI-vel.


 


 

A cég május végén készített Autóvezetés és nyaralás című kutatásában 2129, 18 év feletti magyarországi autóvezető válaszolta meg mindegyik kérdést.

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 27 százaléka változtatott az autóhasználati szokásain többek között a benzinárak, a nagyobb felelősség vagy éppen a jármű nem megfelelő állapota miatt.

A közlemény szerint nemcsak az utazásszervezésre és a csomagolásra fordítanak időt a magyarok, hanem hosszabb út előtt az autóval is foglalkoznak: a válaszadók 67,64 százaléka nem indul el a gépjármű műszaki állapotának ellenőrzése nélkül, viszont csupán az elővigyázatosabbak fele viszi autóját szakemberhez. Több mint 38 százalék maga ellenőrzi az autó megfelelő műszaki állapotát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

nyaralás

autó

felmérés

suzuki

utazás külföldön

utazás belföldön

kutatás