Rendkívülit húzott a MÁV és a Volánbusz: ingyenes lesz az utazás ezeknek a magyaroknak

MTI   
  Megosztom
Rendkívülit húzott a MÁV és a Volánbusz: ingyenes lesz az utazás ezeknek a magyaroknak

Szeptember 1. és december 31. között ingyen utazhatnak a Tanítsunk Magyarországért! programban részt vevő mentorok, mentoráltak és az őket kísérő pedagógusok a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

A MÁV-Volán-csoport az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: a Tanítsunk Magyarországért! programot a kistelepüléseken élő általános iskolás tanulóknak hozták létre 2018-ban. Az idén már több mint 100 általános iskola és 17 felsőoktatási intézmény több mint 1000 mentora vesz részt a programban. Az egyetemekről érkező mentorok kísérik a 6-7-8. osztályosokat. A program egyik fontos eleme, hogy a résztvevők minél több helyre eljussanak.

A mentorok és mentoráltak a programban kapott kártyájukat, érvényes nappali, esti vagy levelező tagozatos diákigazolványukat bemutatva kaphatják meg ingyenes menetjegyüket minden vasúti menetjegypénztárban. Ha a felszállás helyén nincs vasúti jegypénztár, a vonatokon is lehetőség van a jegyvizsgálónál megváltani a díjmentes menetjegyet, pótdíj felszámítása nélkül.

A tájékoztatás szerint a mentorokat kísérő pedagógusok az iskolákban kapott utazólevél bélyegzési helyeit felhasználva egyúti vagy menettérti díjmentes menetjegyet kaphatnak a jegypénztárakban. Az utazólevél alapján váltott díjmentes menetjegy csak mentorált kártyával rendelkező utas kísérése esetén jogosít utazásra.

A közleményben kitértek arra, hogy a Volánbusz helyközi járatain díjmentes utazásra a mentorok és mentoráltak a Tanítsunk Magyarországért! kártyájukra (TM-kártya), érvényes diákigazolvány, illetve az érintett vármegyéket vagy viszonylatot tartalmazó, a Nemzeti Tehetség Központ által kiadott igazolás együttes felmutatásával jogosultak. Országos besorolású, emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszok igénybevétele esetén a kiegészítő jegyet meg kell váltani - jelezte a MÁV-Volán csoport.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

volánbusz

pedagógusok

mentorok

mentoráltak

tanítsunk magyarországért