Fontos változást jelentett be a MÁV: erre kell figyelni mától

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változást jelentett be a MÁV: erre kell figyelni mától

Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-től november 16-ig a Cegléd–Szeged-vonalon, mert Kiskunfélegyháza és Szeged-Rendező között komplex pályakarbantartást végeznek.

A pótlóbuszok a szegedi nagyállomás helyett Rókusról indulnak, és oda is érkeznek. A Napfény InterCityk helyett pótlóbuszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között, kivéve október 12-én napközben, október 23-án egész nap és az október 30-i héten - közölte a Mávinfrom.

Mint írták, a vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek, ehhez igazodnak a pótlóbuszok. Szeged-Rókusról a buszok 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok indulnának Szeged állomásról, ezért a főváros és Szeged között akár 40-60 perccel is hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A személyvonatok helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus, Kiskunfélegyháza és Kistelek, vagy Kistelek és Szeged-Rókus között kell pótlóbuszra szállni a vágányzári fázistól függően – október 23. kivételével. A személyvonatok közlekedése részben igazodik a pótlóbuszokhoz, ezért az indulási időpontok egyes napokon akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendtől.

A pótlóbuszok Szegeden kivétel nélkül Rókus állomástól indulnak és oda is érkeznek. Szegeden belüli utazáshoz a TramTrain járatok állnak rendelkezésére, melyeken a vágányzár ideje alatt elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A vasútvillamosok mellett a Mars tér érintésével több gyorsjáratú kisegítő buszjárat is indul a reggeli és késő esti órákban Szeged-Rókustól, illetve a hajnali órákban Szeged állomástól – biztosítva a csatlakozást a kiskunfélegyházi pótlóbuszokhoz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

máv

karbantartás

pótlóbusz