Idén 2500 kilométernyi külterületi utat újítottak fel: jövőre is pályázhatnak a települések

HelloVidék   
  Megosztom
Idén 2500 kilométernyi külterületi utat újítottak fel: jövőre is pályázhatnak a települések

A külterületi utak felújításával is segítjük a vidéket – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Szakolyt és Nyírgelsét összekötő felújított út átadásán, csütörtökön. Arra emlékeztetett, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében jelent meg két felhívás is, melyek – többek között – a külterületi helyi közutak fejlesztését szolgálták.

Ezen pályázatok segítségével összesen csaknem 2500 kilométer hosszú külterületi út újult meg, ami hozzájárult a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – derül ki az Agrárminisztérium közleményéből. Nagy István kifejtette, a kistelepülések számára rendkívül fontosak a jó minőségű külterületi utak, amelyek összekötik a tanyákat, a vállalkozások telephelyét a településsel, és segítik igazi gazdasági egységként működni e településeket. Így a komfortosabb élet mellett hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez is.

A miniszter a beruházás kapcsán elmondta, a szakolyi önkormányzat erőfeszítései azért is üdvözlendők, mert a felújított útszakasz a Nyírgelsével való összekötésen túl a környékbeli tanyák és mezőgazdasági területek megközelíthetőségét is javítja. Nagy István hangsúlyozta, továbbra is lehetőséget kívánnak teremteni az önkormányzatok számára a külterületi közutak fejlesztésére. Az ezzel kapcsolatos felhívás várhatóan 2024-ben válik elérhetővé.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

útfelújítás

agrárminisztérium

utazás

kistelepülések

tanya

vidékfejlesztés