Érdekes számok érkeztek Zalából: erre költöttek a milliárdokat

MTI   
  Megosztom
Érdekes számok érkeztek Zalából: erre költöttek a milliárdokat

Év végén zárul a 2015 végén indított "Út a munkaerőpiacra" program Zala vármegyében, amelynek köszönhetően közel 9 ezer ember jutott vissza az elsődleges munkaerőpiacra - tájékoztatta az MTI-t a Zala vármegyei kormányhivatal.


 

A projekt az EU Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 8,652 milliárd forintból.

Az "Út a munkaerőpiacra" program elsősorban 25 és 64 év közötti regisztrált álláskeresők és inaktívak munkaerőpiaci elhelyezkedését támogatta - írták.

A projekt elősegítette a regisztrált álláskeresők és az inaktív személyek megszólítását, valamint az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedésüket foglalkoztatási támogatások és személyre szabott szolgáltatások révén - tájékoztattak.

A közlemény szerint a programban résztvevők közül minden ötödik alapfokú (ISCED1-2) végzettséggel rendelkezett. A program keretében 1952-en vettek részt képzésben, a tanúsítványt, képesítést szerzők száma 1794 volt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

álláskeresés

munkaerőpiac

munkaerőpiaci helyzet