Új autópályát adtak át az osztrákok a magyar határnál: már csak 10 km-t kéne építeni hozzá

MTI   
  Megosztom
Új autópályát adtak át az osztrákok a magyar határnál: már csak 10 km-t kéne építeni hozzá

Újabb szakaszát adták át a magyar határhoz vezető osztrák gyorsforgalmi útnak, az S7-esenek – írja a Nyugat.hu. Ez azért fontos a nyugatra tartó magyar autósoknak, mert a jelenleg Körmendet a rábafüzesi határral összekötő M80-as autóútnak ez lesz majd a folytatása.

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után egyenlőre a régi utakat kell használni Ausztriában - írta a Nyugat.hu.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végén megnyitották az A2-es és Rudersdorf közötti szakaszt. Most újabb szakasz készült el. Szombattól az A2-estől egészen Dobersdorfig használhatják az autósok a gyorsforgalmit - írja az orf.at. Dobersdorf csupán tíz kilométerre van az osztrák-magyar határtól, vagyis ennyi hiányzik még az S7-esből.


Az S7-es autópálya, már csak tíz kilométer hiányzik belőle
Forrás: ASFINAG
Az S7-es autópálya, már csak tíz kilométer hiányzik belőle Forrás: ASFINAG

A gyorsforgalmi befejezését 2025-re tervezik, a jelenlegi tempóval ez minden bizonnyal sikerül is. Ha elkészül az S7-es, akkor össze lehet kötni az M80-asal, és ezzel az M80-ashoz kapcsolódó, tervezés alatt álló M86-os is össze lesz kötve az A2-essel és az európai autópálya-hálózattal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autópálya

ausztria

vas megye