Különös titkokat rejtett a föld Eger mellett: embermagasságú falakat találtak

MTI   
  Megosztom
Különös titkokat rejtett a föld  Eger mellett: embermagasságú falakat találtak

Az Eger melletti Eged-hegyi kápolna, akárcsak a borsodi Szádvár, vagy Cserépvár esetében, közösségi feltárásnak köszönhetően bukkan elő az évszázados eltemetett állapotából, jelen esetben a Kaptárkő Egyesület volt a kezdeményező – írja a Heol.


 


 

Nyílt hétvégén nézhették meg a kíváncsiskodók a régészeti feltárása alatt lévő Eged-hegyi kápolnánál folyó munkákat. Szombaton és vasárnap is több kisgyermekes család kirándult az attrakcióhoz és lehetett tanúja akár leletek előkerülésének is - írta a Heol. Aki nem volt ennyire szerencsés, a vezetett túrákon az is szemtanúja lehetett annak, hogyan rajzolódik ki egyre jobban a kápolna körvonala, vagy tudhatott meg dolgokat a régészek munkájáról.

jelen esetben a Kaptárkő Egyesület volt a kezdeményező.

Nemesné dr. Kis Tímea művészettörténész, a munka egyik aktív résztvevője a lapnak elmondta: elérték a kápolna déli falainak az alapjait, és körülbelül 180 centiméter magas falazatot tártak fel.

Az ásatások során előbukkant a szentély is, és az épületről kiderült, kápolna helyett valójában egy templom romjai tárultak fel, hiszen fő hajója 26 méter hosszú.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

régész

eger