Sokkoló hírt közölt Lázár János: semmi sem lesz a beígért autópályájából

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló hírt közölt Lázár János: semmi sem lesz a beígért autópályájából

Úgy tűnik, levették a kormány napirendjéről az M76-os gyorsforgalmi befejezését. Lázár János szerint a legolcsóbb és legjobb út Zalaegerszegről Budapestre Nagykanizsán át vezet.

Azt szeretném, ha a zalaegerszegi polgártársaim megértenék, hogy a leggyorsabb, legolcsóbb és legjobb út Zalaegerszegről Budapestre Nagykanizsán át vezet, én ezt támogatom és ezt tartom elsőként megvalósíthatónak

- nyilatkozta Lázár János közlekedési és beruházási miniszter a múlt héten Nagykanizsán. A kijelentést a Világgazdaság vette észre, mint írták, úgy tűnik, levették a kormány napirendjéről az M76-os gyorsforgalmi befejezését.

Mindez azért meglepő, mert a miniszter fél évvel ezelőtt, tavaly decemberben a zala vármegyei Fenékpusztán harangozta be a 76-os út kétszer két sávos autópályává történő bővítését, azaz Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os beruházást. A mostani szavai alapján ezt a tervet vélhetően elvetette a szaktárca.

A hírnek legkevésbé a zalaegerszegiek örülhetnek - írta a VG, ugyanis aki Budapestre tartana, annak 48-50 kilométeres kerülőt jelent Nagykanizsa érintése. Másrészről viszont érthető: a 44 kilométer hosszúságú, a miniszter szerint is minden idők legdrágább közlekedési beruházásának nevezett fejlesztés 400 milliárd forintjukba kerülne a magyar adófizetőknek, amit a mostani állapotában biztosan nem engedhet meg magának az államkassza.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lázár jános

közlekedés

m7-es

m7-es autópálya

zalaegerszeg