Itt a nagy bejelentés: 11,3 milliárdból 28 km utat tesznek rendbe vidéken - és ez komoly

MTI   
  Megosztom
Itt a nagy bejelentés: 11,3 milliárdból 28 km utat tesznek rendbe vidéken - és ez komoly

A Magyar falu program forrásából (mfp), bruttó 425 millió forintból újul meg a 4434-es út Medgyesegyháza és Kétegyháza közti szakasza - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés vármegyei igazgatósága.


 


 

A 4836 méter hosszú szakaszon kétrétegű aszfaltburkolatot építenek, mindkét oldalon rendezik a padkákat és tartós burkolati jeleket festenek fel - közölte Cserkúti András vármegyei igazgató. Hozzátette, a munkálatok a kapacitások függvényében legkorábban idén ősszel, legkésőbb jövő tavasszal fejeződhetnek be.

Az igazgató elmondta, az mfp forrásából folyamatban van a 4234-es út közel 1,5 kilométeres szakaszának felújítása Doboz belterületén; és be tudnak majd avatkozni a 4432-es úton, a Csanádapáca és Kaszaper közötti 5 kilométeres szakaszon.

Cserkúti András a Békés Vármegyei Önkormányzat legutóbbi közgyűlésén elmondta, saját erőből is javítják az utakat Békés vármegyében, de a legnagyobb összeget a TOP Plusz keretéből fordíthatják e célra.

Saját feladattervük terhére idén mintegy 2,2 milliárd forintot fordítanak - ahogy fogalmazott - "nem felújítási, hanem erős fenntartási feladatra". A 4433-as út Kétegyháza és Szabadkígyós közötti szakaszán júniusban 3 kilométert fognak leaszfaltozni hidegaszfaltos technológiával.

Több vármegyei útszakasz szórt alapú bevonatos megerősítést kap. Az érintett szakaszok kisebb forgalmú, nehezen járható utak. Ilyen a 44105-ös békésszentandrási külterületi szakasza, 4641-es út Örménykút környéki része, a 4439-es út Csanádapáca és Magyarbánhegyes közötti szakasza. Szintén muszáj beavatkozni a 4251-es úton, Újszalonta környékén, de a munkák a 42151-es utat is érintik. Az igazgató augusztus végére prognosztizálta, hogy a beavatkozások elkészülnek majd.

A TOP Plusz keretéből megyeszerte 11,3 milliárd forintból közel 28 kilométer útszakasz újulhat meg. A támogatói döntések megszülettek, a támogatási szerződések összeállítása folyamatban van - közölte Cserkúti András.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfelújítás

vidék