Ingázók, figyelem: számos menetrend módosul, erre jobb lesz figyelni

HelloVidék   
  Megosztom
Ingázók, figyelem: számos menetrend módosul, erre jobb lesz figyelni

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Folytatódik a Ferencváros és Kelenföld közötti rekonstrukció, ezért június 3-tól 12-ig munkanapokon változik több távolsági és elővárosi járat közlekedése.

A Budapest–Győr vonalat érintő változások

  • A szombathelyi, valamint a soproni InterCityk naponta 10 és 16 óra között, valamint a Ljubljanából Szombathelyen át Budapestre tartó (IC311) Dráva IC csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik és onnan is indul.
  • A soproni InterCityk közlekedése tovább változik június 10-17-ig, Csorna és Sopron között pótlóbuszok közlekednek.
  • A Keleti pályaudvarról 16:01-kor Győrbe induló G10-es vonat (9314) a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indul 16:17-kor.
  • Pénteken, június 7-én a Keleti pályaudvartól 15:01-kor Győrbe induló G10-es vonat (9304) a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indul 15:17-kor.

A Budapest–Pécs vonalat érintő változások

  • A 9 és 18 óra között Budapestről Pécsre induló Mecsek InterCity vonatok a Keleti pályaudvar helyett Kelenföldről indulnak (IC 812, IC 804, IC 814, IC 806, IC 808).
  • A Pécsről 5 órától 14 óráig a Keleti pályaudvarra induló Mecsek IC vonatok csak Kelenföldig közlekednek (IC 809, IC 807, IC 817, IC 805, IC 815).
  • A Keleti pályaudvarról Kaposvárra 12:30-kor induló Rippl-Rónai InterCity (IC 824), illetve a Keleti pályaudvarról Gyékényesre 16:30-kor induló Somogy InterCity (IC 826) a Keleti helyett Kelenföldről indul.
  • A Gyékényesről 4:51-kor a Keleti pályaudvarra induló Somogy InterCity (IC 829), valamint a Kaposvárról a Keleti pályaudvarra 12 órakor induló Kresz Géza InterCity (IC 825) csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik.
  • Az InterCityk menetrendje Budapest-Kelenföld és Pécs, illetve Kaposvár és Gyékényes között nem változik.

A Budapest–Székesfehérvár vonalat érintő változások

  • A 9:30 és 16:30 között S36-os vonatok Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között nem közlekednek. Menetrendjük Kelenföld és Martonvásár között változatlan.
  • Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között az óránkénti kapcsolatot a változatlan menetrend szerint közlekedő G43-as járatok biztosítják.
  • A Biatorbágy és Szárliget közötti pályakarbantartás nem érinti a győri fővonali vonatok közlekedését a május 31-ig tartó ütemet követően egészen a június 23-27. közötti időszakig. Az akkor várható menetrendi módosításokról időben tájékoztatjuk utasainkat.

További változások

A Celldömölk—Szombathely vonalon június 4-től 6-ig esténként karbantartást végeznek. A változás június 4-én már a késő délutáni vonatokat is érinti. Ebben az időszakban Celldömölk és Sárvár között valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend a Győr–Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez.

A pótlóbuszok Veszprémben és Zircen a vasútállomáson, Eplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhelyen állnak meg. A buszokon a kerékpárszállítás nem biztosított. A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is.

A Dombóvár—Gyékényes vonalon május 31-től június 8-ig éjszakánként Jákó-Nagybajom és Somogyszob között végzett pályakarbantartás miatt az esti és a hajnali vonatok helyett (8218, 8208/8298, 8219, 8229 és 8251/18251) pótlóbusz szállítja az utasokat Jákó-Nagybajom és Somogyszob között.

A Dombóvár—Bátaszék vonalon június 22-ig karbantartást végeznek, emiatt néhány Dombóvár és Baja közti személyvonat helyett Baja és Bátaszék között pótlóbusz közlekedik.

A Budapest—Szob vonalon június 17-én 9 órától 21-én 23 óráig Nagymaros és Szob között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert a szakemberek sziklakitermelést, valamint a vasúti közlekedésre veszélyes fák gyérítését végzik a Szent Mihály-hegynél. A munkálatok miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Nagymaros és Szob között pedig néhány csúcsidei vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

menetrend

utazás