Gigaberuházás a Vértesben: 46 millió forintos támogatásból épült újabb kerékpárút

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a Vértesben: 46 millió forintos támogatásból épült újabb kerékpárút

Már 150 kilométernyi kerékpározható úthálózat van a Vértesben a most elkészült négy és fél kilométeres szakasszal együtt - mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a Csákvár-Vérteskozma közötti kerékpárút szerdai átadásán.

Révész Máriusz hangsúlyozta: államtitkárságuk fő feladata, hogy Magyarországon az emberek jól érezzék magukat, megtalálják a mindennapokban azokat az örömöket, amitől az életük teljes lesz. Hozzátette, hogy ehhez egy kicsit aktívabban kell élni, amihez a jó körülményeket igyekeznek biztosítani.

Az államtitkár rámutatott, hogy a Vértesnek fantasztikus adottságai vannak a kerékpározáshoz, korábban is sok régi utat kapcsoltak be a kerékpárút-hálózatba, ami jó lehetőséget teremtett a szabadidő aktív eltöltéséhez. Jelezte, hogy volt egy szakadási pont, a most elkészült szakasszal azonban ez megszűnt, most már a Csákvár és Vérteskozma közötti rész végig kerékpározható.

Révész Máriusz arról is beszélt, hogy nem elég megépíteni az utakat, hanem tudtára kell adni az embereknek a létezésüket. Úgy vélte, ebben is sokat léptek előre, hiszen a térségben rendezik évről évre a kerékpáros vándortábort, ami "felhelyezi a térképre" a Vértest és a gyerekek által híre megy az egész országban.

Illés Szabolcs polgármester köszönetet mondott a kormánynak a közel 46 millió forintos támogatásért, amelyből megvalósulhatott a kerékpározható út. Megemlítette azt is, hogy a Vérteserdő Zrt. közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg a projekt.

Tessely Zoltán a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a választókerületben sok kerékpáros szabadidős fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, és Csákvár ezekben élen járt. Megemlítette a Budapest-Balaton és az Esztergom-Etyek-Ercsi kerékpárutat, amelyek révén az országos vérkeringésbe is bekapcsolódhattak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerékpárút

kerékpárút fejlesztés

vértes

bringaút

fejlesztés

támogatás