Újra áll Miskolc egyik legismertebb építménye: sok évet vártak rá

MTI   
  Megosztom
Újra áll Miskolc egyik legismertebb építménye: sok évet vártak rá

Immár emlékműként, a régi helyén, megújult formában állította fel a miskolci önkormányzat civil összefogással és vállalkozói segítséggel a város egyik legismertebb építményét, a Villanyrendőrt.

Veres Pál polgármester a szerdai átadón elmondta, a vármegyeszékhely identitása és történelme szempontjából nagyon fontos, hogy a város megőrizze a hagyományait, emlékeit. Hozzátette, az eredeti építményt már több mint negyven éve lebontották, de mintegy tíz évvel ezelőtt civilek, lokálpatrióták és várostörténettel foglalkozók kezdeményezték a "visszaállítását". Bár az ötlet évekig "pihent", néhány éve vállalkozók keresték meg az önkormányzatot, hogy hajlandóak lennének pénzt és munkát áldozni a Villanyrendőrért.

Megjegyezte, a városi önkormányzattal azt remélik, az építmény erősíti majd Miskolc identitását, és a miskolciaknak, valamint az oda látogatóknak "turisztikailag is érdekes" találkozási pont lesz. Szopkó Tibor alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, a miskolci az ország "legerősebb identitása", és ez részben történelmi példákból fakad. Szerinte a Villanyrendőr Miskolc nagyvárossá válásának egyik szimbóluma.

Kiemelte, nem az önkormányzaton múlott az építmény visszaállítása, nekik csak támogatniuk kellett a vállalkozók és a civilek munkáját. Hozzátette, a "polgárosult Miskolcon" számos köztér, épület épült vagy újult meg közadakozásból.

Szunyogh László főépítész beszédében a Villanyrendőrre utalva kijelentette: a múltat úgy kell használni, hogy lehessen belőle építkezni.

Szántó István, a civil kezdeményezők egyike arról beszélt, a Villanyrendőr a Mancs-szoborral és a Szinva teraszon található Miskolci lányok szoborcsoporttal egységes turisztikai vonzerőt ad majd a környéknek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

villanyrendőr

miskolci villanyrendőr

önkormányzat