Autósok figyelem: felfüggesztik a kamionstopot erre az időszakra

MTI   
  Megosztom
Autósok figyelem: felfüggesztik a kamionstopot erre az időszakra

A kánikula miatt a közlekedési minisztérium is lépett, a hőségriasztás miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot.


 

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. június 22-én szombaton 22 órától június 23-án vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, a kamionstopot a szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás miatt azonban az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik – jelentette be csütörtökön az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is. A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja – fűzte hozzá a minisztérium.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

kamionstop

hőség

bejelentés