Fontos bejelentést tett a MÁV: ennek sokan örülnek majd a Balatonnál

MTI   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a MÁV: ennek sokan örülnek majd a Balatonnál

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon.

A MÁV Zrt. a vasúttársaság bejelentése szerint a MÁV-Start jelenlegi szabályzata szerint a 20 kilogrammnál nem nehezebb kutyák szállítása kutyajegy vagy kutyaországbérlet megvásárlásával csak a nem helyjegyköteles vonatokon megengedett, szájkosár és póráz használatával.

A helyjegyes járatokon a kézipoggyász megengedett méreténél nem nagyobb zárt szállítóeszközben utazhatnak a négylábúak

- tették hozzá.

Kiemelték, hogy az utasok észrevételei alapján a vasúttársaság az idei nyári szezonban tesztjelleggel vizsgálja a kutyaszállítás lehetőségének bővítését a Balatonra közlekedő vonatokon.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kutyáról az utazás során sem a pórázt, sem a szájkosarat eltávolítani nem szabad, a pórázt az utasnak a kezében kell tartania, a kutya 1 évnél nem régebbi oltási igazolványát pedig be kell mutatni.

Közölték azt is, hogy ha a kutyás utas közelében ülő utas kifogásolja az állat jelenlétét, neki a vasúttársaság új ülőhelyet biztosít, illetve a nem megfelelő ülőhelyről igazolást ad. A 20 kilogrammnál nehezebb, nagytestű kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokon és csak azok peronján szállíthatók, utastérbe nem vihetők be - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

máv

kutya

változás