Kiderült, hol nyaral belföldön a legtöbb magyar: íme, a legfelkapottabb vidéki városok toplistája

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, hol nyaral belföldön a legtöbb magyar: íme, a legfelkapottabb vidéki városok toplistája

Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól.

Bár a tavaszi hónapokban két kimagasló eredményeket hozó hosszú hétvégénk is volt a húsvétnak és a pünkösdnek köszönhetően, illetve a tavaszi szünet is ekkora datálódott, végül mégis a június lett a legnépszerűbb hónap a második negyedévben a portálon a foglalási adatok szerint.

A második negyedévben júniusra szólt a foglalásaink 38 százaléka, májusra 34, áprilisra pedig 28 százaléka. A foglalásaink 40 százaléka egy, 36 százaléka 2 éjszakára szólt” – részletezte a sajtószóvivő. A hotelek és az apartmanok fej-fej mellett végeztek, mindkét szállástípust a foglalások 29 százalékánál választották.

– mondta Kelemen Lili, a szállásközvetítő sajtószóvivője. A portál összesítése alapján ebben az időszakban az 1-2 éjszakás tartózkodás volt messze a legnépszerűbb.

Hogy alakult a toplista?

A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül a Balaton az élre tört, minden ötödik foglalásnál a magyar tenger mellett döntöttek az utazók a Szallas.hu oldalán.

Nem maradt le sokkal Észak-Magyarország sem, közel 3000 foglalás a különbség a Balaton javára. A foglalások 17%-a szól az észak-magyarországi régióba

- mondta Kelemen Lili.

Harmadik helyen pedig a főváros és vonzáskörzete végzett. A települések között országos viszonylatban Budapest, Siófok, Eger, Szeged és Pécs emelkedett ki a foglalási számok alapján. A Balaton térségében pedig Siófok, Hévíz, Balatonfüred, Keszthely és Tihany szálláshelyei iránt volt a legnagyobb a kereslet.

Mi várható az első főszezonos hónapban, júliusban?

Nem meglepő módon a Balaton népszerűsége tovább nő: a júliusi előfoglalások esetében már a szálláskeresések mintegy 35 százalékánál választottak a magyar tenger térségében fekvő települések közül. A „Balaton fővárosa”, Siófok mellett Hévíz, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely, Balatonboglár, Zamárdi, Fonyód, Balatonalmádi és Balatonföldvár eddig a legkeresettebb úti cél.

Valamennyi ezek közül az országos toplistán is helyet kapott: Siófok után Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Szeged, Hévíz, Balatonfüred, Nyíregyháza, Budapest és Balatonlelle a leggyakoribb úti cél. A portál adatai szerint 2-3 éjszakás foglalásokból érkezett eddig a legtöbb.

A júliusi előfoglalások valamivel több mint negyede két éjszakára, 23 százalékuk pedig 3 éjszakára szól. A hosszabb tartózkodási időtartamok közül eddig az ötéjszakásból van a legtöbb, a foglalások nem egészen 9 százalékánál választották

- magyarázta Kelemen Lili.

A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy a foglalásaik 41 százaléka két főre szól júliusban, így egyelőre a páros utazás tűnik a leggyakoribbnak. A júliusi dátumokra a legtöbben júniusban csaptak le, a foglalások harmadát ekkor rögzítették.

Top belföldi úti célok országos viszonylatban a második negyedévben, a magyarok körében, a szállásportál foglalási adatai szerint:

  1. Budapest
  2. Siófok
  3. Eger
  4. Szeged
  5. Pécs
  6. Gyula
  7. Miskolc
  8. Nyíregyháza
  9. Hévíz
  10. Balatonfüred

Top belföldi úti célok a balatoni régióban a második negyedévben, a magyarok körében:

  1. Siófok
  2. Hévíz
  3. Balatonfüred
  4. Keszthely
  5. Tihany
  6. Tapolca
  7. Veszprém
  8. Balatonlelle
  9. Zamárdi
  10. Balatonalmádi

Top belföldi úti célok országos viszonylatban júliusban, a magyarok körében:

  1. Siófok
  2. Hajdúszoboszló
  3. Eger
  4. Gyula
  5. Szeged
  6. Hévíz
  7. Balatonfüred
  8. Nyíregyháza
  9. Budapest
  10. Balatonlelle

Top belföldi úti célok a balatoni régióban júliusban, a magyarok körében, a portál előfoglalási adatai szerint:

  1. Siófok
  2. Hévíz
  3. Balatonfüred
  4. Balatonlelle
  5. Keszthely
  6. Balatonboglár
  7. Zamárdi
  8. Fonyód
  9. Balatonalmádi
  10. Balatonföldvár

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balaton

utazás

nyaralás

belföldi nyaralás

üdülés

kirándulás

szórakozás