Ingázók, figyelem! Tovább szünetel a népszerű vonatjárat a Bakonyban

HelloVidék   
  Megosztom
Ingázók, figyelem! Tovább szünetel a népszerű vonatjárat a Bakonyban

Még két hétig nem jár egy hangulatos vonat a Bakonyban, az említett pályaszakasz helyreállításához több időre van szükség.

Mint ismert, korábban a Székesfehérvár–Szombathely között húzódó 20-as számú vasútvonalon kapacitás-korlátozást vezetett be a MÁV - írja az iho.hu. Szentgál és Városlőd-Kislőd állomások között a pálya állapota kritikussá vált, a tehervonatok nem közlekedhetnek arra - írja az InfoStart.

A személyszállító vonatok és a gépmenetek is erősen korlátozott sebességgel, legfeljebb 10 km/h-val haladhatnak az érintett 100 méteres szakaszon.

A szombathelyi, területileg illetékes pályafenntartási igazgatóság további két hétre tervezi fenntartani a korlátozást, azaz július 14. éjféléig. Vagyis az eredetileg arra közlekedő tehervonatoknak továbbra is kerülő útirányon kell közlekedniük.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

vonat

személyszállítás

mÁv