Fontos autópályákon folynak az útépítések: rengeteg autóst érinthet, itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos autópályákon folynak az útépítések: rengeteg autóst érinthet, itt vannak a részletek

Burkolatfelújítást végeznek az M6-os és az M8-as mintegy 27 kilométernyi szakaszán. A munkálatok befejezése várahótan október végére várhatóak.

2023 májusa óta tart az M6-os és az M8-as autópálya felújítása. A kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. a vállalt határidőre, 2024 október végéig végez az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. beruházásában megvalósuló munkálatokkal – írja a magyarepitok.hu.

Az M6-oson az 54. és a 76. kilométer-szelvények között, míg az M8-ason a 73. és a 78. között újul meg a burkolat, de ennek részeként megújul a szentmihályi és a dunaújvárosi pihenő, hat csomópont (Adony, Kulcs, Dunaújváros-Észak, Dunaújváros-Centrum, M6–M8 csomópont, M8–6-os főút), illetve tíz aluljáró burkolata is.

Összesen mintegy 820 ezer négyzetméteren újítják meg az autópályák, csomóponti ágak, pihenők és műtárgyak burkolatát, 90 000 tonna aszfaltot építenek be. Eddig 230 ezer négyzetméter burkolatot újítottak fel, és már két csomópont (Adony, Dunaújváros-Észak) teljes egészében megújult, jelenleg a Dunaújváros-Centrum csomópont és az újvárosi komplex pihenő kivitelezésén dolgoznak a Pécs felé vezető oldalon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

felújítás

m6 autópálya

m8-as