Itt minden sofőrnek vigyáznia kell: új traffipaxokat helyeztek ki a forgalmas magyar főúton

MTI   
  Megosztom
Itt minden sofőrnek vigyáznia kell: új traffipaxokat helyeztek ki a forgalmas magyar főúton

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berendezések biztonságosabbá teszik a tábor megközelítését - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Dékány Balázs rendőr dandártábornok elmondta, hogy a két traffiboxot a rendőr-főkapitányság és a zánkai Erzsébet-tábor együttműködésének részeként helyezték üzembe a tábor bejáratánál. Kiemelte, a 71-es út, főleg a nyári hónapokban, rendkívül forgalmas; a legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be, így jelentős megelőző szerepe van a sebességmérő berendezéseknek. Veszprém vármegyében huszonkét sebességmérő üzemel, ebből hat a 71-es úton található. Dékány Balázs tájékoztatása szerint együttműködésük részeként a nyár folyamán bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartanak a rendőrök a táborozóknak.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésnek köszönhetően a mentőszolgálat munkatársai állandó szolgálatot teljesítenek a tábor területén, a Bethesda Gyermekkórház szakemberei pedig 24 órás ügyeletet látnak el a tábori egészségházakban. Ugyancsak a táborozók biztonságát szolgálja a kamera- és beléptető rendszer. Hangsúlyozta:

Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző fontosnak nevezte a fiatalok oktatását és szemléletformálását. Tavaly ötezer gyermeknek tartott foglalkozásokat a motorozás alapjairól - közölte. A balatoni Erzsébet-táborokban, Zánkán és Fonyódligeten a diákcsoportok augusztus 30-ig vasárnaptól péntekig tartó turnusokban vakációzhatnak. A zánkai táborhelyen péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek. Nyár végéig összesen több mint 40 ezren pihenhetnek a Balatonnál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zánka

erzsébet-tábor

utazás

gyorshajtás

gyerekek

sebességmérés

traffipax