Itt a bejelentés: ismét gyógyhely minősítést kapott Mórahalom

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ismét gyógyhely minősítést kapott Mórahalom

Ismét elnyerte a gyógyhely minősítést Mórahalom - jelentette be a Csongrád-Csanád vármegyei kisváros polgármestere.

Sajtótájékoztatóján Nógrádi Zoltán elmondta, a település 2016-ban szerezte meg először a gyógyhely minősítést, idén pedig ezt csaknem maximális pontszámmal újította meg a hatósági feladatokat ellátó Budapest Főváros Kormányhivatala. Hozzátette: a kisváros ezzel egyike a különlegesen magas színvonalú ellátást, minőségi szolgáltatást nyújtó 32 magyarországi területnek.

Az igen aprólékos és minden részletre kiterjedő minősítés során nemcsak az idén hatvanéves Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szolgáltatásait vizsgálták, hanem a többi közt a településen elérhető gyógyászati szolgáltatásokat, a pihenéshez igénybe vehető infrastruktúrát, a kisváros zöldterületeit

- tudatta a polgármester.

Úgy fogalmazott, a minősítés egyfajta leltár a város állapotáról és a helyben elérhető turisztikai szolgáltatásokról. Nógrádi Zoltán hangsúlyozta, a turizmus meghatározó szerepet tölt be a hatezer lakosú település gazdaságában. Az iparűzési adó után az idegenforgalmi adó jelenti a legnagyobb bevételt az önkormányzat számára. A turizmus pedig - a fürdő, a szállodák és a magánszálláshelyek, a vendéglátóhelyek révén - mintegy ötszáz munkavállaló számára nyújt megélhetését.

Mórahalmon az oda érkezők 2022-ben 134 ezer, tavaly 132 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Ezek az adatok meghaladják a pandémia előtti, 2019-es év adatait

- közölte a polgármester.

Nógrádi Zoltán bejelentette, az önkormányzat 600 millió forintos támogatást biztosít a gyógyfürdő energetikai korszerűsítésére. A fejlesztések érintik a szivattyúkat, a légkeverőket, a fűtési rendszert, az UV-kezelőket.

A korszerűsítésnek köszönhetően felszabaduló forrásokat a vendégek komfortérzetnek javítására tudják fordítani

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mórahalom

csongrád-csanád megye

gyógyhely

gyógyhely minősítés